De Schuur maakt een cd over Mariakerke

De Schuur maakt een cd met songs uit Mariakerke waar u zelf een bijdrage aan kan leveren.

 Vzw Susegad en de bewonersgroep van de Zandloperstraat willen Nederlandstalige liedjes maken over het leven en de liefde in onze buurt. De thema’s waaruit de teksten zullen voortvloeien, willen we sprokkelen uit verhalen van mensen uit de straat. Mensen die vertellen over vroeger, over een specifiek voorval, over een gebouw of een huis, over een vorig leven, over Gent, over alles wat er leeft in onze stad. Alles wat de mens bezig houdt in maatschappelijke zin.

In een tweede fase worden de aangereikte thema’s omgevormd tot liedjes. Verhalen worden gegoten in coupletten en refreinen.

Het eindresultaat moet een vrolijke, open en goed-gemutst-klinkende CD worden. We hebben de ambitie om een hit te scoren, om aandacht van de media te krijgen, om gedraaid te worden op de nationale radio.

Voor de meeste mensen zal dit ongetwijfeld een unieke ervaring zijn. Zeker wanneer hun prestatie vereeuwigd wordt op een schijfje. We zullen met velen samen iets unieks verwezenlijken en deze realisatie zal onze nu-al-swingende- buurt nog dichter bij elkaar brengen.

2018-02-08T10:13:02+00:00