Concertgebouw Brugge stelt Sequens N°4 voor, een expo van Mariakerkenaar Filip Dujardin.

Sequens N°4 is een installatie, een ruimtelijke interventie in de bestaande architectuur van het Concertgebouw. Filip Dujardin heeft daarvoor nieuwe structuren in snelbouw-bakstenen aangebracht in nissen en hoeken van het Concertgebouw. Voor de toeschouwer is het niet duidelijk of dit bouwsels zijn in opbouw, of in afbraak. De installatie sluit perfect aan bij het seizoensthema van Concertgebouw Brugge: Metamorfose.
De architectuur van het Concertgebouw, ontworpen door Robbrecht en Daem architecten, nestelt zich in de plooien van de stad Brugge: de betonstructuur, afgedekt door rode daken, is een visuele verderzetting van de historische binnenstad. De installatie van Filip Dujardin nestelt zich op haar beurt in de plooien van het Concertgebouw en geeft zo commentaar op de architectuur als monument of als sokkel voor iets nieuws.
Filip Dujardin (°1971, Gent) is wereldwijd bekend als visueel kunstenaar met architectuur als voornaamste invalshoek. In 2008 brak hij internationaal door met de reeks Fictions, een serie digitale beeldmontages van echte gebouwen die hij bewerkt, waardoor er surreële, fictieve gebouwen ontstaan. Zijn werk is aangekocht door ondermeer Metropolitan Museum, het MoMa en het SFMOMA.
Sequens N°4 is te bezoeken van 28 maart tot 24 juni 2018, als onderdeel van het Concertgebouw Circuit.
Openingsuren: woe t.e.m. za van 14.00 tot 18.00 uur, zo van 10.00 tot 12.30 uur (tenzij anders vermeld).

Foto: Concertgebouw Brugge

2018-04-23T15:23:50+00:00