Opstand, twee kameropera’s

met in de hoofdrol: Liza Dedapper (sopraan)

CC De Plomblom  Ninove
Donderdag 13 september 2018 om 20:00 u.

G. B. Pergolesi LA SERVA PADRONA
J.A. Hasse L’ARTIGIANO GENTILUOMO

Serpina en Larinda (Liza Dedapper) zijn twee vrouwen die van aanpakken weten: hoewel ze straatarm zijn en tot de laagste sociale klasse behoren, leggen ze zich niet neer bij hun lot. Met veel jeugdige inventiviteit slagen ze erin om rijke heren als Uberto en Vanesio (Erwin Muller) vlot om hun vingers te winden. Zo ondergraven ze bestaande machtsverhoudingen, rebelleren ze tegen het kapitalistische patriarchaat en zetten ze de wereld op hun kop.
Pergolesi’s La serva padrona (Het bazige dienstmeisje) en Hasse’s L’artigiano gentiluomo (De handwerker als edelman) zijn twee barokke opera-intermezzi die met jonge zangers en instrumentalisten in een regie van Mien Bogaert worden opgevoerd.

Italiaans gezongen, Nederlands boventiteld.

2018-08-24T13:54:45+00:00