KWB Mariakerke Centrum vierde op 14 oktober 2018 zijn 70-jarig bestaan.

Op de dag van de verkiezingen mochten de leden en sympathisanten van KWB Mariakerke Centrum meevieren in het Ontmoetingscentrum De Pastorij.
Onder een stralende zon mochten zij buiten onder de grote tent meegenieten van een natje en een droogje verzorgd door de meisjes van de Femma.

Op deze viering waren niet minder dan 2/3de van alle voorzitters van KWB Mariakerke Centrum aanwezig, niet moeilijk want op Mariakerke hebben ze maar 3 voorzitters gehad. Bij de viering werden dan de twee nog levende voorzitters (Victor Geerts die 6 jaar aan het roer stond en Christ Claeys die hem al meer dan 33 jaar heeft opgevolgd) bedankt voor hun jarenlange inzet voor de KWB.

Nochtans was het bij KWB oorspronkelijk de bedoeling dat een voorzitter maximum 4 jaar voorzitter mocht blijven … maar op Mariakerke Centrum vonden ze blijkbaar de voorzitters zo onvervangbaar dat niemand de drang voelde om deze niet te onderschatten zware taak van voorzitter op zich te nemen.

Ook de huidige ploeg van wijkmeesters, de werkers van de KWB, de onmisbare schakels van de ketting, werden niet vergeten. Een speciaal woord van dank ging uit naar 4 wijkmeesters die reeds meer dan 40 jaar onafgebroken wijkmeester zijn, nl. Chris Rooms, Victor Geerts, Chris Claeys en Jules Van Wambeke..
In 1970 bereikte KWB Mariakerke Centrum 318 leden, maar nadien is het aantal leden beginnen slinken. Sinds 2001 organiseren we onze activiteiten samen met onze zusterorganisatie KAV (nu FEMMA) en samen bereiken we nog altijd 150 leden.

KWB en FEMMA bieden nog elk jaar een programma aan om U tegen te zeggen. Op het programma dit jaar stond onder meer: 9 namiddagwandelingen en 1 dagtocht naar Kerselare, 6 fietstochten, 2 scrabble-avonden, een ontmoetingsfeest, bezoeken aan de nieuwe bib in Gent, de Clemenspoort, het Havenhuis in Antwerpen, het sierteeltmuseum in Zaffelare, Aquafin in de Ossemeersen, een kruidenkwekerij in Kruishouten en ‘De school van toen’, een midweek in Chimay, een workshop ‘veilig op een veilige fiets’, een gegidste wandeling in Gent ‘Van vlees en bloed’. En in november bezoeken we, na het Federaal en het Vlaamse Parlement nu het Europees Parlement. U ziet aan activiteiten geen gebrek.

Wilt u graag wat meer weten over onze KWB of wat meer foto’s zien van de voorbije activiteiten, surf dan naar: www.kwb.be/mariakerke-centrum.
Alle activiteiten worden ook op de website van het Cultuurplatform aangekondigd.

2019-06-08T09:49:25+01:00