Eerste info-moment nieuwe inwoners Mariakerke

Op zondag 25 november  vond er een infomoment plaats voor de nieuwe inwoners van Mariakerke.
Deze activiteit werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Ontmoetingscentrum De Pastorij (vertegenwoordigd door Jos De Baets), Cultuurplatform Mariakerke (vertegenwoordigd door Roel Bohez), LDC de Boei (OCMW) en de Dienst ontmoeten en verbinden (Stad Gent).

Verloop van de activiteit:
– Onthaal van de deelnemers (38 deelnemers ingeschreven, gemengd publiek qua leeftijd)
– Projectie van de powerpoint-presentatie, met bezoek van de buurtinspecteur
– Een kleine receptie om de informele contacten mogelijk te maken en kans om bijkomende vragen te stellen.

Reacties:
De deelnemers waren heel tevreden over het info-moment. Aangezien het de eerste maal was dat dit georganiseerd werd, werd feedback gevraagd over de PowerPoint. Men gaf aan dat het dikin orde was:niet teveel, niet te weinig info en bruikbaar.
Op de receptie werd druk nagepraat. Verschillende jonge gezinnen kregen de kans om kennis te maken met elkaar en ook de mensen die alleen gekomen waren, vonden snel aansluiting met anderen om een praatje te maken.

De reacties waren hartverwarmend en doen zin krijgen om dit in de toekomst te herhalen. Jaarlijks? Zesmaandelijks?Deze activiteit is een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen plaatselijke verenigingen en de lokale overheid (Stad en OCMW). In deze konden we elkaar absoluut versterken.
Met dank voor de vrijwillige inzet en medewerking van Ontmoetingscentrum De Pastorij en Cultuurplatform

Welkom in Mariakerke, de powerpointpresentatie van het info-moment.

2018-11-28T12:41:05+01:00