De gratis vrijwilligersverzekering voor verenigingen is sinds 1 april 2019 veranderd

De gratis vrijwilligersverzekering kreeg vorig jaar een update! Vanaf 1 april 2019 veranderden de erkenningscriteria, het reglement en de polis. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en voor Nederlandstalige organisaties in Brussel.

Wat verandert er?

  • De erkenningsvoorwaarden worden aangepast. Vanaf 1 april 2019 focust men zich op  feitelijke verenigingen, startende vzw’s en vzw’s zonder personeel. Val je hieronder? Vraag dan vanaf 27 maart je nieuwe erkenningsnummer aan in het nieuwe digitale loket www.gratisvrijwilligersverzekering.be . Je zal in hetzelfde loket je activiteiten ook kunnen beheren.
  • Is je organisatie een vzw met betaald personeel? Zorg dan dat je zelf je vrijwilligers verzekert met een eigen polis voor 1 april 2019. Op www.vrijwilligersverzekeren.be legt men uit wat je zeker moet doen en waar je op moet letten. Vanaf 1 april kan je immers geen gebruik meer maken van de gratis verzekering.
    We ondersteunen de organisaties daar graag bij met dit online dossier over vrijwilligers verzekeren.
  • De polis en waarborgen werden verbeterd. Voortaan krijgen verenigingen na goedkeuring de beschikking over 1000 gratis vrijwilligersuren gedurende 12 maanden. Na deze periode moet men de erkenning verlengen.

Wat moet je doen?

Vragen?

Heb je vragen, contacteer ons! Je vindt de contactgegevens en alle informatie op www.gratisvrijwilligersverzekering.be

2020-01-03T11:27:04+01:00