De gratis vrijwilligersverzekering voor verenigingen verandert vanaf 1 april 2019

De gratis vrijwilligersverzekering krijgt dit voorjaar een update! Vanaf 1 april 2019 veranderen de erkenningscriteria, het reglement en de polis. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en voor Nederlandstalige organisaties in Brussel. We informeren eind maart uitgebreid over deze nieuwe voorwaarden.

Wat verandert er?

  • De erkenningsvoorwaarden worden aangepast. Vanaf 1 april 2019 focussen we ons op  feitelijke verenigingen, startende vzw’s en vzw’s zonder personeel. Val je hieronder? Vraag dan vanaf 27 maart je nieuwe erkenningsnummer aan in ons nieuwe digitale loket. Je zal in hetzelfde loket je activiteiten ook kunnen beheren.
  • Organisaties met een maatschappelijke zetel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vragen vanaf 1 april hun erkenning aan bij het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk, niet meer bij de VGC.
  • Is je organisatie een vzw met betaald personeel? Zorg dan dat je zelf je vrijwilligers verzekert met een eigen polis voor 1 april 2019. Op www.vrijwilligersverzekeren.be legt men uit wat je zeker moet doen en waar je op moet letten. Vanaf 1 april kan je immers geen gebruik meer maken van de gratis verzekering.
  • De polis en waarborgen werden verbeterd. Je zal vrijwilligersuren kunnen verzekeren, in plaats van mandagen. Da’s veel efficiënter. Meer informatie hierover volgt in maart!

Wat moet je doen?

  • Je huidige erkenningsnummer kan nog gebruikt worden voor activiteiten die plaatsvinden tot en met 31 maart 2019. Nadien heb je een nieuw erkenningsnummer nodig.

Let op: vraag nu nog geen nieuw erkenningsnummer aan! We lanceren dit voorjaar een nieuwe tool waarmee je een nieuw erkenningsnummer kan aanvragen en je activiteiten kan beheren. Je krijgt hiervan bericht als het zover is.

Vragen?

Heb je vragen, contacteer ons! Je vindt de contactgegevens en alle informatie op www.gratisvrijwilligersverzekering.be

2019-03-04T16:37:56+01:00