Editie Kaffee K op 15 november 2019

Op regelmatige basis wordt de semi-permanente tentoonstelling in O.C. De Pastorij gewisseld. Van november 2019 tot mei 2020 worden daarom nieuwe werken getoond van Mariakerkse kunstenaars
werken van onder andere:

Arlet Trebor – Elisabeth De Mey – Hilde Van Huffel – Parcifal Neyt – Maarten Marchau – Thomas Verfaille

Op het podium staat deze keer:

VIENTO Y MADERA

De naam staat voor de wind die door blaasinstrumenten wordt geperst en de lucht die over de stembanden strijkt. Anderzijds is er het nobele hout van de gitaar. Francis Cromphout zingt en speelt saxofoon. Jasper De Kind speelt gitaar.  Dit duo speelt Latijns-Amerikaanse songs en eigen nummers die de zanger uit zijn talrijke omzwervingen heeft meegebracht en waar de gitarist zijn eigen “touch” aan toevoegt.

Francis Cromphout heeft al een heuse muzikale loopbaan achter de rug. Hij speelde in Gentse groepen als De Lochte Gentenaars en speelt nog altijd bij de Ledebirds. Hij was de bezieler van de populaire Cajun en Zydeco groep “Cuisine Cajun, de Latin-Jazz fusion groep “Café con Leche” en had met “En aVian la Zizique” een tour de chant met liedjes van Boris Vian. Hij speelde op zowat elk festival in België en Nederland.

Jasper De Kind is leerling van Yves Storms en Johan Fostier en volgde ook verschillende cursussen Flamenco-gitaar en Zuid-Amerikaanse muziek. Hij speelt Klassieke, Spaanse, Griekse en Zuid-Amerikaanse muziek in duo’s met diverse instrumenten en zang.

2019-11-04T21:08:20+01:00