feMma Centrum2018-07-08T16:34:06+01:00

feMma Centrum

Contact

Post: Broekstraat 34, 9030 Gent Mariakerke

Lokaal: OC De Pastorij, Mariakerkeplein 1, 9030 Gent

Contactpersonen:
Annie Martens
mail: annie.martens34@outlook.be
tel.: 092269980

Kathelijne Lambert

mail: kathelijne_lambert@hotmail.com

Website: https://www.femma.be/nl

Dit is ons verhaal:

“Femma (gegroeid vanuit het vroegere KAV) is een socio-culturele vereniging, in de 1ste plaats gericht tot vrouwen.
Wij richten een aantal activiteiten in die zowel ontspannend als leerrijk zijn. Doel daarbij is het gezichtsveld verruimen en elkaar ontmoeten in een leuke sfeer.
De aard van de activiteiten is zeer verschillend: naast vaste ontmoetingsmomenten zoals een mei- en kerstfeest komen ook andere zaken aan bod, zoals de “evolutie van de lingerie in de loop van de eeuwen’, een avond rond stijladvies, creatief bezig zijn met beton en een aantal bezoeken zoals aan een interessant museum: de Clemenspoort, de Ruien van Antwerpen, het Schoonselhof in Antwerpen, de Jaintempel , het Havenhuis enz.

Wij werken nauw samen met de KWB van Mariakerke Centrum (de mannelijke tegenhanger) en workshops en vooral de bezoeken buitenshuis gebeuren met hen samen.
Onze leden zijn doorgaans 45- jarigen en ouder.

We maken deel uit van een eigentijdse en eigenzinnige vrouwenorganisatie met een duidelijke visie op mens en samenleving. Dus willen we meepraten over wat vrouwen vandaag denken, voelen en beleven. Met een alerte en scherpe blik waken we over vrouwenrechten. We laten onze stem horen in artikelen, via studies en standpunten.
We ijveren voor de emancipatie van vrouwen en voor gendergelijkheid. We willen alle vrouwen, beleidsmakers en andere actoren in de samenleving hierover informeren en sensibiliseren. Daarom volgen we de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet.