ARABESK2018-11-21T17:30:19+01:00

ARABESK

Het dameskoor Arabesk wil musiceren en mooie muziek brengen van Renaissance tot Hedendaagse meesters.

Contact

Post: Catherine Van Nieuwenhove, Kaai 13, bus 4, 9500 Geraardsbergen

Telefoonnummer: 0478 54 05 85

Voorzitter: Liselot Aerts
Secretaris: Greet Deplancke

Mail: c_vannieuwenhove@hotmail.com
Website: www.arabeskgent.be

Dit is ons verhaal:

Het dameskoor Arabesk werd opgericht in 1994 en staat sinds 1998 onder de vakkundige leiding van Marc Van den Borre.
Arabesk zingt zowel klassieke als hedendaagse koormuziek.
Arabesk werkte samen met andere koren en ensembles uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
In 2005 haalde Arabesk de finale van Koor van het Jaar, de derde prijs voor gelijkstemmige koren én de prijs voor het beste Vlaamse koor op de Internationale koorwedstrijd van Maasmechelen en de derde plaats samen met Arc Sonore tijdens de finale van de Lieven Duvoselwedstrijd te Sint‐Martens‐Latem. In 2013 bevestigde Arabesk zijn graad van ‘uitmuntendheid’ op de Provinciale Koorzangtornooien. Tussenin werkte Arabesk mee aan de NTG-productie “Kamp Jezus, verhef jezelf”, voerde het het Requiem van Fauré uit en het Stabat Mater van Pergolesi. Verder was het koor te horen in verschillende artiestenmissen te Brussel, Mariakerke en Gent en nam het deel aan “Destiny Day”, een project van de Vlaamse Opera.
Een fascinerende ervaring was een deelname aan de internationale koorwedstrijd in Tours, het korenfestival in Bozar Brussel en 1000 Voices for peace met medewerking van 30 koren uit binnen- en buitenland. Dit werd afgerond met een concert in de St.Niklaaskerk te Gent i.v.m. de Treaty of Ghent.
Op een hommage aan Joseph Ryelandt laaide de romantiek hoog op. Daarna kwamen werken van Jef Tinel aan de beurt. Tijdens het concert ‘Un Quatre-quarts à la Flamande’ zong Arabesk enkele werken van Stefaan Vanheertum.