Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Foto: Wikipedia
Uitstap: Bezoek aan het windmolenpark THORNTONBANK  op de Noordzee

Wat? Bezoek aan het windmolenpark THORNTONBANK  op de Noordzee
Wanneer? 21 augustus 2019 (vertrek trein 7.10 u.
Wie? LDC DE Boei
Prijs? € 32,00 KT 6.40 (inbegrepen in de prijs boottocht en gids)+treinticket

Onderweg dompelt onze Noordzeegids u onder in tal van maritieme geheimen: van kustnavigatie tot havensignalisatie, de mysterieuze taal van boeien en bakens, exploratie van marine vogels en kleine zeezoogdieren, het veilig kruisen van de drukke internationale scheepvaartroute… 30 km uit de kust op volle zee, wenkt het uiteindelijke doel, de impressionante Belgische windturbines in volle actie op de Thorntonbank. Het zalige genotsspel van wind, zon en zee krijgt u er gratis bovenop! Professionele begeleiding door een ervaren Noordzeegids.

Rond de klok van 14.00 u. zijn wij terug op het vasteland en is iedereen vrij. Wij kunnen terug met de Kusttram naar het station ofwel doen wij nog een wandelingetje van ongeveer een 20-tal minuten doorheen het luxueuze bouwproject “VISMIJN” en de oude droogdokken naar de overzetboot die ons tot aan de Visserskaai brengt (gratis). Een restaurantbezoek of andere zaken (flaneren doorheen Oostende) behoren tot de mogelijkheden.

Info:

Inschrijven aan het onthaal met elektronisch identiteitskaart (kopie voor –en achterzijde is vereist) vóór 1/8/2019,
Om iedereen een gelijke kans te geven schrijven we pas in vanaf maandag 1 juli, tenzij anders vermeld. Het secretariaat is open van 9.00 u. tot 12.30 u. en van 13.30 u. tot 16.30 u. Terugbetaling activiteiten: het inschrijvingsgeld voor de activiteiten wordt niet terugbetaald bij annulering. Uitzonderingen enkel in overleg met de centrumleider.

Maximum 25 deelnemers

  • Samenkomst: Sint-Pietersstation om 6.50 u. Vertrek met trein naar Oostende stipt om 7.10 u. Op perron 3. Aangezien wij ’s morgens, niet kunnen gebruik maken van de 65+ tarief, stellen wij het volgende voor: enkele reis heenreis, seniorentarief terugreis, totaal € 16.30 – ticket zelf aan te kopen via internet of in het station.

Te Oostende nemen wij de kusttram van De Lijn richting Knokke en stappen aan de eerstvolgende halte “WEG NAAR VISMIJN” af. Te voet tot aan de rederij FRANLIS. (ongeveer 500 meter).
Duurtijd van de boottocht: 5 uren, een goede fysieke conditie is vereist.

! Ingeval van slecht weer, kan de kapitein beslissen de uitstap te annuleren.

Meebrengen: eigen lunchpakket en aangepaste kledij gewenst en zeker geen zonnecrème vergeten.

Onder begeleiding: Carlo Fauconier