Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Foto: Derek

Derek schreef in 1989 de hit ‘Oh by the way’ voor de rockgroep Derek & the Dirt en scoorde tien jaar later met ‘Petit Lapin’ voor het duo Derek & Vis.
Ook daarna kwam hij nog vaak op radio met nummers als ‘The road that swings’, ‘Zusje’, ‘Oui je t’aime’ … meer dan twintig cd’s staan in zijn discografie, naast twee boekjes ‘Blij met een beetje zon’ en ‘16’, eigen verhalen en gedichten.
Hij zette bovendien heel wat poëzie op muziek, van Allen Ginsberg, Charles Bukowski, Jotie T’Hooft, Arthur Rimbaud, Paul Verlaine…. Hij is als vertolker van het Frans chanson tevens de bezieler van Place Musette op de Gentse Feesten en op TAZ in Oostende.

In zijn zestigste levensjaar 2020 brengt Derek niet alleen een eerste plaat uit met zijn nieuwe band The Rolls, maar speelt hij ook in de eerste wintermaanden en het voorjaar soloconcerten, graag in huiskamers of in kleine knusse zaaltjes. Een stem en een gitaar waarop hij geen solo’s speelt maar zichzelf begeleidt doorheen een meertalig en veelzijdig repertoire