Laden Evenementen

Het ‘Lam Gods’ dateert van 1432, 60 jaar later landt Columbus in Centraal Amerika en begint het verhaal van de Europese kolonisatie van de ‘Nieuwe Wereld’ en de christianisering van het continent. Nu inspireert en beïnvloedt de muziek uit ‘de Nieuwe Wereld’ de westerse muziek.

Quetzal duo brengt traditionele zuid-Mexicaanse muziek in een intieme en hoogstpersoonlijke interpretatie. De Mexicaanse zangeres Sofía Díaz vertolkt dit grotendeels onbekende maar buitengewoon mooi repertoire met haar magische stem, die weinigen onberoerd laat. Ze wordt begeleid door gitarist Jasper De Kind, die een klassieke scholing combineert met invloeden uit jazz, flamenco en andere wereldmuziek, volledig afgestemd op Sofía’s diepgaande en gevoelige zang.

Een prachtig en emotioneel repertoire op hoogstaand muzikaal niveau.
Winnaars strafste straatmuzikant Gentse Feesten 2018.

 

Prijs deelname: 5 euro voor de toegang tot het concert – de opbrengst wordt door de verenigingen aangewend voor verdere steun aan de podiumkunsten.
UiTpas Kansentarief:
1 euro

Inschrijven en vooraf betalen via Gent – info. 

Reservatie is pas volledig na voorafgaande betaling op de rekening van het Cultuurplatform
BE50 8904 3432 5918.

Naam contactpersoon: Roel BOHEZ, Cultuurplatform Mariakerke
GSM-nr. contactpersoon: 0492 31 54 43

Tijdens het concert worden de coronamaatregelen gerespecteerd, mondmasker verplicht.

Een initiatief van de dienst Cultuur van de stad Gent in samenwerking met de Mariakerkse verenigingen: Cultuurplatform Mariakerke, Davidsfonds, KWB Centrum, Femma Centrum, H.K.Marka, de Schuur en het O.C. De Pastorij.