Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Foto: Stad Gent

Wat? Bezoek aan de nieuwe bibliotheek DE KROOK
Wanneer? 15 maart 2018 om 14.00 u.
Wie? KWB Mariakerke centrum, inschrijven via alex.buysse2@telenet.be.
Prijs?  € 4

Uitgaande van het meeslepend verhaal over de middeleeuwse site met opeenvolgende industrialisering, verloedering en stadsvernieuwing, brengt de gids een verhelderende rondleiding in de prachtige architecturale realisatie van de Krook. De Krook is een bibliotheek voor de toekomst met een nieuwe visie en aandacht voor lezen, leren en
leven. Hij zal ons u wegwijs maken in de bibliotheek ‘nieuwe stijl’ met nadruk op de architectuur, de bewoners en al haar mogelijkheden als bibliotheek van de 21ste eeuw.
De nieuwe hoofdbibliotheek is de eerste hoofdbibliotheek van Gent die wordt ondergebracht in een gebouw dat echt ontworpen is voor die functie. Men wil tegemoetkomen aan de verwachtingen van de 21-eeuwse Gentenaar, door haar aanbod nog actiever te presenteren via uitnodigende stand- en presentatie meubelen, en door heldere oriëntatie te voorzien – onder meer in de vorm van 72 schermen (waarvan 66 aanraakschermen).

Afspraken:

Wij verplaatsen ons met het openbaar vervoer (bus 3 aan de post tot aan de Korenmarkt en dan tram 4 tot aan De Zuid).
Kostprijs is 4 € voor het bezoek. Na de gidsbeurt (1.30 uur) is er nog tijd om iets te gebruiken in de prachtige cafetaria op het gelijkvloers.

Geïnteresseerden kunnen een seintje geven aan Alex Buysse, Marsstraat 1, tel 09/227.51.23, e-mail alex.buysse2@telenet.be.

Daar er maximum plaats is voor 20 personen wordt voorrang gegeven aan leden van KWB en femma Mariakerke centrum.

Inschrijving kan tot 9 maart en de volgorde van inschrijving is bepalend voor mogelijke deelname.