Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Foto: Wereldwinkel

Wat? Film Ademloos
Waar? Cafétaria Natuurpunt, Driepikkelstraat 32, Mariakerke
Wanneer? 11 februari 2019  om 20.00 u
Wie? Wereldwinkel Mariakerke
Hoeveel? Kaarten/reservatie : 5/6 euro
Kaarten te verkrijgen in de WW en telefonisch op het nummer 09 330 86 84 of via mariakerke@owww.be

Een reis naar het grootste asbeststort van India onthult een wereldwijde asbestindustrie die er bijvoorbeeld niet voor terugschrikt om de productie van deze Belgische documentaire te laten infiltreren door een spion.
Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo.
Lambo’s vader was arbeider en vakbondsman in de lokale Eternit-fabriek. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbest. En hoewel het voor velen een probleem uit het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel.

In het Indische dorp Kymore ontdekt Lambo een actieve fabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving. Een pakkende documentaire over de strijd van individuen tegen de machtige asbestindustrie. Uiteraard hoort bij deze film ook een korte inleiding en of nabespreking over hoe we de internationale bedrijven richtlijnen kunnen opleggen om zich aan mensenrechten te houden, iets waar de Europese Gemeenschap nog steeds tegen is.

Trailer:https://www.facebook.com/ademloos.film/videos/vb.177534702868542/321238075121079/?type=3&theater