Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Foto: Wereldwinkel

Wat? Film Bram Fischer
Waar? Kasteeldomein Ter Beke, Beekstraat 1, Mariakerke
Wanneer? Zaterdag 8 december om 20.00 u
Wie? Wereldwinkel Mariakerke
Hoeveel? Kaarten/reservatie : 5/6 euro
Kaarten te verkrijgen in de WW en bij alle vrijwilligers of telefonisch op het nummer 09 330 86 84 of via mariakerke@owww.be

Zuid-Afrika, 1963. Negen kopstukken van het verboden ANC, onder wie Nelson Mandela, worden beschuldigd van terrorisme. Het Apartheidsregime eist de doodstraf. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen.
Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?
We kennen allemaal Nelson Mandela, maar wie herinnert zich zijn advocaat Bram Fischer?
Regisseur Jean van de Velde neemt het op zich om het leven van deze onbezongen held op het groot scherm te brengen. Fischers leven is immers straffer dan een gemiddeld filmscenario en grenst aan het onwaarschijnlijke. Peter Paul Muller schittert in zijn krachtige vertolking van het titelpersonage in deze oerdegelijke spionagethriller en op feiten gebaseerd rechtbankdrama.

Bekijk trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uRNEaoX-SKQ