Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wat ? Film: I am Rohingya
Wanneer? Zaterdag 5 februari 2020 – 20u
Waar ? Cafearia Natuurpunt, Driepikkelstraat 32, Mariakerke

De Rohingya zijn een inheemse etnische minderheid in Myanmar. In 1982, vaardigde de regering van Myanmar een wet uit die de Rohingya hun burgerschap en identiteit ontnam. Sindsdien worden de Rohingya door de V.N. bestempeld als de meest vervolgde minderheid ter wereld.
Deze sterke documentaire vertelt het verhaal van veertien Rohingya jongeren die het podium op gaan om de escalatie van militair geweld in hun geboortestreek “Rakhine state” voor te stellen, gevolgd door de vlucht te voet en per boot naar Bangladesh en de uiteindelijke aankomst in Canada.
Aangekomen in Canada, werken de jongeren samen aan een bewustmaking van het conflict dat hoe langer hoe meer op een etnische zuiveringscampagne lijkt. Het opvoeren van de verhalen van hun families is voor de jongeren zonder enige acteerervaring een moedig teken van verzet, waarbij ze aan de wereld tonen dat ze niet uitgewist zullen worden of het zwijgen opgelegd.

GRATIS INKOM
94 minuten, Engels gesproken, geen ondertitels
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=g7XXolxFKi0

In samenwerking met Maanobota Collective en Amnesty International
Inleiding door Ruma Afsar (Maanobota Collective). Ze komt uit Bangladesh en zet zich hier in België in om bewustzijn te creëren rond de Rohingya-vervolging.