Lauren Standaert en Robbe Musschoot

Lauren Standaert en Robbe Musschoot
studeren aan de Arteveldehogeschool in Mariakerke

Mariakerke is the place to be voor wie in de grafische wereld zijn toekomst ziet. Lauren en Robbe volgen aan de Artveldehogeschool op de Industrieweg de richting Grafische en Digitale Media. Lauren zat daarvoor in het ASO, Robbe volgde al een grafische richting in buurschool Viso. Ze wonen respectievelijk in Wondelgem en Mariakerke en prijzen zichzelf gelukkig dat ze zo dicht bij huis studeren.

“We hebben nogal wat medestudenten uit pakweg West-Vlaanderen en velen zitten in Gent op kot”, zegt Lauren. “Dat is niet altijd makkelijk, omdat de school niet zo centraal ligt. Wat doe je bijvoorbeeld als je een springuur hebt? Wij kunnen dan lekker makkelijk naar huis. Wij gaan ook gewoon met de fiets naar de les. Voor sommige medestudenten is de verplaatsing naar de Industrieweg niet altijd evident. Vooral niet als de lessen niet beginnen of eindigen op de traditionele uren en dan de speciale studentenbussen niet rijden.”

“Fijn, zo dicht bij huis naar school gaan”

Hun droom? Robbe: “Ik zou later graag aan de slag gaan als grafisch ontwerper in een klein grafisch bedrijf.” Lauren: “Ik zou graag mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van ecologisch verantwoorde verpakkingen – er zijn bedrijven waar de grafisch vormgever daarin een stem mag hebben.”

Het werk van zowel Robbe als Lauren maakt intussen al carrière. Robbe is de bedenker van T-shirts met het opschrift Schuun Wijf – A Very Attractive Lady, Lauren deed de restyling van de huisstijl van FOS De Tortels in Wondelgem.

2018-02-08T10:14:18+01:00