Katty Kochman2019-04-05T11:53:01+01:00

Katty Kochman

Wie ben ik?

Katty Kochman
Sopraan

Katty studeerde aan de California State University van Los Angeles. Ze nam zanglessen bij G.Bergamo, M.Leonetti en S. McElroy. Ze naam deel aan meerdere master classes onder leiding van Antonio Carangelo, KS Edda Moser, Peter Dvorsky en Monserrat Cabbalé. Katty behaalde in 2013 haar doctoraat in de Kunstwetenschappen. Haar onderzoek aan het instituut voor Psycho-akoestiek en Elektronische Muziek (UGent), getiteld Embodied Music Cognition in Vocal Performlance, werd begeleid door prof.dr.Marc Leman.
Ze speelde rollen in verschillende opera’s, o.a. Anna Bomena met de Gentse opera en Bel Canto Koor, de koningin van de nacht in Die Zauberflöte met Opera Nova, Violette in La Traviata, Lucia in Lucia Di Lammermoor, Leonora in Il Trovatore en Un Ballo in Lashera met de vereniging Casa Italiana Opera.

Ze was soliste voor het EdgeMar Center fort he Arts gedurende het concert The Seasons met de mezoo-soprani Mouchette van Hesdingen en pianist Fang Nim in Los Angeles. Daarnaast was ze ook soliste in de Gentse Opera tijdens het 2de internationaal korenfestival, in de sint-Pietersabdij te Gent en in de Aula van de Universiteit Gent en was ze te horen in het Lemmens Instituut Leuven en Muziekcentrum Bijloke te Gent tijdens festivals. Ze zong meermaals tijdens de Muzikale Verpozingen (Gent) en nam deel aan het festival van Florenville-Chiny-Herbeumont. Ze was ook te horen in Bottelaere en de Basiliek Van Koekelberg.

Onlangs was Katty te zien in de kinderopera Woesj, voor een kinderconcert in de Vlaamse Opera in Antwerpen en Het Waancel, een kinderoratorium / theaterproductie.
Ze verzorgde ook een concert met CD-opname in de Handelsbeurs van Gent rond thema The Weighing of the Heart.

Sinds september 2014 geeft ze zangles aan de opleiding Musicaltheater te Lochristi.

In de kijker

Maarten Marchau, fotowerk

Contact

post: Vaartstraat 7 9030 Mariakerke

gsm:493507841

e-mail: kjkochman@yahoo.com
website: http://www.musicallochristi.com/zang.html